Zhvillimi Bujqësor dhe Mundësitë Rurale

Lajme

AGRO nënshkruan grantin që mbështet sektorin e boronicës

AGRO nënshkruan grantin që mbështet sektorin e boronicës

15 nëntor, 2019 – Sot, programi AGRO i USAID-it i dha një shtytje tjetër sektorit të boronicës duke nënshkruar një grant me kompaninë Santefruit nga Podujeva. E themeluar në vitin 2015, Santefruit kultivon mjedra të cilat shiten si produkt i freskët në qendra të grumbullimit vendore, si dhe boronica të cilat parakontraktohen dhe eksportohen menjëherë […]

AGRO nënshkruan grantin që mbështet sektorin e dredhëzave

AGRO nënshkruan grantin që mbështet sektorin e dredhëzave

15 tetor, 2019 – Sot, programi AGRO i USAID-it i dha një shtytje tjetër sektorit të dredhëzave duke nënshkruar një tjetër grant me qendrën e grumbullimit Fresh Fruit nga komuna e Graçanicës. Kjo qendër grumbullimi e themeluar në vitin 2014, e cila merret me prodhimin, grumbullimin, përpunimin dhe tregtimin e produkteve pyjore jo-drusore (PPJD-ve) do […]

Dy grante të reja mbështesin sektorin e pemëve të imëta të Kosovës

Dy grante të reja mbështesin sektorin e pemëve të imëta të Kosovës

24 shtator, 2019 – Kompania Hit Flores nga komuna e Dragashit, një nga grumbulluesit më të mëdhenj të pemëve të imëta të kultivuara dhe produkteve pyjore jo-drusore, mori ndihmë në formën e një granti nga USAID-i dhe Ministria e Bujqësisë të Kosovës në shumë prej 135,251 Euro. Përmes këtij projekti, qendra e grumbullimit do të […]

Drejtori për Rritje Ekonomike pranë USAID/Kosovo Vizitoi Programin AGRO

Drejtori për Rritje Ekonomike pranë USAID/Kosovo Vizitoi Programin AGRO

18 shtator, 2019 – Sot, stafi i Programit pati rastin të takohet me Drejtorin e ri të Zyrës për Rritje Ekonomike në USAID/Kosovë, Joshua Mike. Drejtori i Programit AGRO dhe anëtarët e stafit prezantuan rezultatet dhe pikat kryesore të Programit. Me pas vazhduan diskutimet, si dhe sesioni i pyetjeve dhe përgjigjeve.

Drejtoresha e USAID-it viziton Partnerin Strategjik të AGRO-s Stone Castle në Rahovec

Drejtoresha e USAID-it viziton Partnerin Strategjik të AGRO-s Stone Castle në Rahovec

12 shtator, 2019 – Sot, Drejtoresha e Misionit te USAID-it ne Kosovë Lisa Magno dhe një numër i përfaqësuesve të tjerë të USAID-it, vizituan njërin nga partnerët strategjikë më të suksesshëm të Programit në rajonin e Rahovecit – Stone Castle. Vreshtat dhe veraria e Stone Castle janë një perlë e fshehur në zemrën e luginës […]

Dita fushore në Agroshqiponja në Malishevë

Dita fushore në Agroshqiponja në Malishevë

2 gusht, 2019 – Partneri strategjik dhe grantmarrësi i Programit, Agroshqiponja, organizoi një Ditë Fushore duke ftuar palët e interesuara të bashkohen në vitin e tyre të suksesshëm të punës. Pjesëmarrësit patën rastin të shohin kultivimin e BMA-ve, si dhe të BMA-ve të thara që ata i grumbullojnë nga gratë fermere të zellshme nga ky […]

Grantet e USAID-it dhe MBPZHR-së vazhdojnë të rrisin sektorin e pemëve të imëta të Kosovës

Grantet e USAID-it dhe MBPZHR-së vazhdojnë të rrisin sektorin e pemëve të imëta të Kosovës

5 korrik, 2019 – Sot, edhe tre prodhues dhe përpunues të Kosovës morën ndihmë në formë të granteve nga USAID-i dhe Ministria e Bujqësisë e Kosovës në shumën e përgjithshme prej 372,933 euro. Laberion nga Podujeva, njëra nga kompanitë më të mëdha të lëngjeve në Kosovë, që merret me grumbullimin, klasifikimin, ngrirjen dhe eksportimin e […]

Përurimi i Qendrës së Re të Grumbullimit – Biofruti, Kaçanik i Vjetër

Përurimi i Qendrës së Re të Grumbullimit – Biofruti, Kaçanik i Vjetër

25 qershor, 2019 — Sot, në komunën e Kaçanikut u përurua objekti i ri i qendrës së grumbullimit të BMA-ve (Bimëve Mjekësore dhe Aromatike) nga Zëvendës Shefja e Misionit të Shteteve të Bashkuara në Kosovë Colleen Hyland, Drejtoresha e Misionit të USAID-it në Kosovë, Ministrja e Bujqësisë, Kryetari i Kaçanikut dhe pronarja e Biofrutit. Një […]

Dita e vjeljes së boronicave në Boost Berries, Pejë

Dita e vjeljes së boronicave në Boost Berries, Pejë

18 qershor, 2019 – Stina e boronicës ka filluar dhe kjo është dita e tretë e vjeljes për njërin nga kultivuesit më premtues të boronicës në Kosovë – kompaninë vendase Boost Berries. Sot, Drejtori Ekonomik i USAID-it në Kosovë, Brian Martalus së bashku me Ministren e Bujqësisë së Kosovës Dijana Zivic vizituan prodhuesin dhe mbështetën […]

Tri grante të tjera e forcojnë sektorin e BMA-ve në Kosovë

Tri grante të tjera e forcojnë sektorin e BMA-ve në Kosovë

26 prill, 2019 – Javën e kaluar, tre prodhues dhe përpunues të Kosovës morën një mbështetje në formën e granteve nga USAID dhe Ministria e Bujqësisë e Kosovës në shumën e përgjithshme prej 170,800 Euro (209,100 U.S. dollarë). AgroproductSh.p.k., një kompani udhëheqëse për kultivimin, grumbullimin dhe përpunimin e produkteve pyjore jo-drusore (PPJD) dhe bimëve mjekësore […]